Hrvati i Jugoslavija ; izmedu oduševljenja i razočaranja - Goldstein, Ivo (2009)
U radu autor analizira raspoložebnje Hrvata prema jugoslavenskoj državnoj zajednici, tumačeći put od početnog oduševljenja dijela Hrvata prema stvaranju Jugoslavije prema potpunom odbijanju mogućnosti bilo kakve zajedničke države na južnoslavenskom prostoru potkraj 20 stoljeća.
Projekt MZOS
HRV