Proračuni zemalja ugarske krune i hrvatsko-slavonske "potriebštine" od 1869. do 1874. godine - Holjevac, Željko (2009)
Autor analizira izdvajanja iz proračuna Zemalja ugarske krune za hrvatsko-slavonske potrebe u prvom poslijenagodbenom petogodištu i utvrđuje da je najviše sredstava izdavano za izgradnju pruge Karlova-Rijeka i uređenje riječke luke.
HRV