Pjesnik Boris Maruna u očima naših suvremenika - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2010)
U tekstu se predstavlja ovodobna recepcija Marunina pjesništva. Istraživanje je bilo usmjereno na potencijalne čitatelje starije od dvadeset godina koji imaju barem završenu srednju školu, a ne bave se književnom kritikom.