Lobor, svetište Majke Božje Gorske - Krešimir Filipec (Array, 2006)
U radu su prikazana istraživanja na jednom od najznačajnijih lokaliteta u sjevernoj Hrvatskoj. On je svoje mjesto u knjizi zaslužio zato što je tu otkrivena jedina starokršćanska crkva s krstionicom, jedina drvena crkva 9. stoljeća i jedina predromanička crkva u sjevernoj Hrvatskoj. Istraženo je groblje koje se datira u 6. i od 9. do 19. stoljeća