O posuđenicama iz talijanskog dijasistema u hrvatskom dijelu teksta anonimne komedije iz 18. stoljeća - Deželjin, Vesna (2010)
Nepotpisana komedija iz 18. st. višejezični je tekst u kojemu supostoje tri jezika: talijanski se rabi u didaskalijama, a lokalni makarski govor i mletački smjenjuju se u scenskoj komunikaciji. Tekst govori o mletacizmmima, venecijanizmima i talijanizmima koji se javljaju u dijelovima teksta na hrvatskom jeziku.
Projekt MZOS
HRV