Što se gura pod tepih i zašto? (kulturološka i sociolingvistička analiza hrvatskog i ruskog frazema) - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2010)
U članku se analizira noviji hrvatski frazem 'gurnuti/gurati pod tepih što' i njegov ruski ekvivalent 'zamesti/zametat' pod kover čto'. Pokazani su njihovi semantički elementi i sfera upotrebe.