Tekst kao plutača - Bagić, Krešimir (Array, 2010)
Poetski roman "Akvarel" Nade Grubišić na formalnoj razini obilježava sveprotežna pravopisna figura. Naime, u čitavome tekstu nema interpunkcijskih znakova, velikih slova, naglašavanja razlika različitim grafijskim oblicima... Taj minus postupak obilježava dubinsku strukturu djela, uvjetuje njegovu sintaksu i semantiku te se promeće u njegovo poetičko uporište. Sintaksa govorećega subjekta biva posve oslobođena te se njegov govor pretvara u polifonijsku strukturu, u mrežu u kojoj se nerazmrsivo prepleću različiti glasovi, iskustva, osobe, diskurzi. Tekst tako postaje plutača uz koju se pristaje ili s koje se otiskuje, mjesto suglasja i polemike, mjesto na kojemu počinje i završava mogućnost postojanja svake priče.