Produktivni avangardni kritik - usputni, neuspjeli pripovjedač - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2009)
Knjigu izabranih A. B. Šimićevih djela Proza II čine poglavlja: Uvodnici, programatski članci, eseji i polemike o umjetnosti, časopisima i novinstvu, Kazališne kritike, prikazi i osvrti, Kritike, eseji, prikazi, osvrti i članci o likovnoj umjetnosti i Pripovjedna proza i feljtoni.