Miroslav Krleža u žarištu Batušićevih teatroloških istraživanja - Senker, Boris (Array, 2011)
U radu se prati odnos Nikole Batušića prema dramskim tekstovima i esejima Miroslava Krleže. Kao kazališni kritičar časopisa 'Republika' i povjesničar drame, Batušić na početku svojega stručnog i znanstvenog rada Krležu svrstava u vrh hrvatske dramske književnosti i prihvaća njegove stavove o hrvatskoj dramskoj tradiciji. Kao teatrolog postaje sve kritičniji prema Krležim stavovima, ali njegove drame i proze i dalje visoko vrednuje, sustavno istražuje i sagledava u europskom kontekstu.