Fučićev Jure ki načinja ruke ili krsnik kao iscijelitelj - Rudan Kapec, Evelina (2011)
U radu se uspoređuje Fučićev lik krsnika u priči "Jure ki načinja ruke" s novijim terenskim zapisima predaja koje tematiziraju krsnika, posebno njegovu iscjeliteljsku sposobnost i umijeće. Pokazuje se koliko je i na koji način upravo ta tema narativno plodna te propituje status krsnika u zajednici.
Projekt MZOS
HRV