O sintaksi jedne pjesme i njezina prepjeva - Sesar, Dubravka (2011)
Usporedbom izvornika i hrvatskoga prepjeva, odnosno sintaktičkom raščlambom strogo vezanoga stiha, na jednom se ulomku iz pjesme J. Seiferta Proljetni rondeaux (Jarní rondeaux) nastoji bar djelomično ilustrirati magija jezika. Uspješno eksperimentirajući formom karakterističnom za provansalsku i starofrancusku renesansnu poeziju, češki nobelovac ostaje jezično posve suvremen i jednostavan. Iako sintaktičke usporedbe same po sebi govore više o jeziku poezije nego o poeziji jezika, u radu se nastoji detaljnije prikazati bar jedna od mnoštva jezičnih funkcija na širokom prostoru umjetnosti riječi.
Projekt MZOS
HRV