Germanizmi u molvarskom govoru - Piškorec, Velimir; Kolar, Ana (2010)
U radu se uvodno prikazuje društveno-povijesni okvir njemačko-hrvatskoga jezičnoga dodira u Podravini i Molvama. Nakon opisa metodologije prikupljanja jezičnih podataka od izvornih govornika slijedi analiza fleksijsko-morfoloških i rječotvorbenih aspekata identificiranih germanizama u kajkavskome govoru podravskoga sela Molve. Donosi se i ekstenzivan glosar molvarskih germanizama s oko 1200 natuknica ustrojenih prema njemačkim leksičkim modelima.
Projekt MZOS
HRV