Kritika i klinika: slučaj Viktora Tauska - Jukić, Tatjana (Array, 2011)
U svome prilogu analiziram Tauskov opis hrvatske književnosti, posebno relaciju seksualnosti i politike karakterističnu za hrvatsku književnost kako je vidi Tausk, naspram njegova pozicioniranja seksualnosti u psihoanalitičkoj studiji o tzv. "strojevima za utjecanje" (Beeinflussungsapparate). Pokazujem strukturnu spregu tih dvaju tekstova ; pokazujem također kako Tauskova kritika hrvatske književnosti otvara prostor za zahvat u politiku psihoanalize. Najzad, opisujem pozicije gdje Tauskovi radovi, uzeti zajedno, precizno ocrtavaju konfiguracije formativne za filozofiju Gillesa Deleuzea i Félixa Guattarija, koji se u Anti-Edipu na Tauska usput pozivaju.