Sintaktički opis u Silić–Pranjkovićevoj Gramatici hrvatskoga jezika - Mićanović, Krešimir (Array, 2010)
Sintaktički opis proveden u Gramatici hrvatskoga jezika nastojalo se dovesti u vezu s Pranjkovićevim raspravama u kojima je, među ostalim, elaborirano razumijevanja sintakse kao četverorazinske gramatičke discipline, odnosno problematiziran odnos koordinacije i subordinacije (posebice tipovi koordiniranih rečenica i asindetske zavisnosložene rečenice)