Parodijski diskurs djela "Je li kriva sudbina?" Ljubena Karavelova - Bijelić, Marijana (Array, 2010)
U radu se analiziraju parodijski postpupci u djelu "Je li kriva sudbina" Ljubena Karavelova. U djelu se satira suvremenog beogradskog društva isprepliće s parodijom njegovih jezičnih kodova koji se često temelji na metaliterarnim postupcima. Ovim postupcima se uspostavlja i reflektira odnos djela prema književnoj tradiciji, prema suvremenom književnom stvaralaštvu i drugim oblicima jezične prakse čime se problematizira mogućnost jezika da posreduje stvarnost, odosno "istinu".