Mjaso i mjasnye bljuda (na primere russkoj literatury XIX veka) - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (Array, 2011)
U tekstu je riječ o aristokratskim navikama u prehrani zabilježenima u literaturi te onima u nižim staležima. Razmatraju se sljedeća područja: Kulturno značenje, meso kao simbol, prehrana u 19. stoljeću, književnost 19. stoljeća: izvor raskoši.