Poredbe u Maretićevu i Šaulinu prijevodu Mickiewiczeva Pana Tadeusza - Pintarić, Neda (Array, 2011)
U radu se uspoređuju tri dijela usporedaba prijevoda i originala Pana Tadeusza te se konstatira da je Šaulin prijevod bolji od Maretićeva.