Dubrovnik - Gruž, Samostan sv. Križa - Marković, Predrag (2011)
U kataloškoj jedinici (G/15) se daje cjelovit prikaz građevinskih i stilsko-razvojnih faza nastanka i obnova dominikanskog samostana sv.Križa u Gružu. Posebna pažnja se posvećuje klaustru iz 16.st. koji uz onaj zadarskih franjevaca predstavlja jedno od najvrednijih ostvarenja te vrste u našoj starijoj graditeljskoj baštini.
Projekt MZOS
ENG