Počeci srednjovjekovnog grada - Nikolić Jakus, Zrinka (2012)
U radu se opisuje povijest šireg područja Zagreba u dvanaestom i trinaestom stoljeću. Uz povijesni pregled i prikaz razvoja grada, prikazuju se detaljnije redovničke zajednice, izgradnja katedrale, pravno uređenje, počeci gradske elite, utvrde na području grada, svetački kultovi.
Rad je poglavlje u knjizi Povijest Zagreba u izdanju Novog Libera, glavnog urednika Ive Goldsteina.
Projekt MZOS
HRV