Vrijedan czyli pracowity? O aproksymatach polsko-chorwackich - Pintarić, Neda; Komorowska, Ewa (2010)
Autorki klasyfikują całkowite oraz częściowe homonimy międzyjęzykowe według części mowy, akcentu, tipu rzeczowników, formach gramatycznych oraz bezokolicznika.
Projekt MZOS
poljski