Cakre kao pojam tantričke yoge - Ježić, Mislav (Array, 2010)
Pregled razvoja tantičkoga pojma cakra u Indiji od vedskih pojmova prana i njihovih boravišta u tijelu, preko pojma samkhye o tanahnome tijelu do pojmova layayoge o središtima moći u tijelu, cakrama, i o meditativno-obrednome uzlaženju svijesti kroz njih.