Načela digitalne komunikacije - Stančić, Hrvoje (Array, 2011)
U radu autor uvodno govori o terminološkoj razlici između pojmova “elektronički” i “digitalni”. Potom istražuje osnovna načela komunikacije počevši s pojašnjenjima osnovnih termina i razradom osnovnih elemenata informacijske znanosti. Nadalje autor analizira komunikacijski proces na njegovim različitim razinama, analizira koji su ciljevi komunikacije, kako postići djelotvornu komunikaciju te pojašnjava termine relevantnost i pertinentnost. U narednom poglavlju istražuju se načini stvaranja i prijenosa sadržaja korištenjem digitalnih medija, a potom se autor završno fokusira na problematiku dugoročnog očuvanja digitalnih sadržaja.