Antologija djela iz 16. stoljeća - Lisac, Josip (Array, 2011)
Antologija sadrži izbor iz važnih hrvatskih djela 16. stoljeća pisanih glagoljicom, ćirilicom i latinicom. Tekstovi su složeni po vremenu nastanka. Za svaki se tekst daje preslika u boji, glagoljični su i ćirilični tekstovi transliterirani latinicom, a latinični transkribirani prema suvremenom pravopisu. Ispod svakog teksta tumače se manje poznate riječi. Svaki je tekst popraćen i kratkom legendom koja daje osnovne podatke o njemu.