Rodna (ne)ravnopravnost i diskriminacija na poslu/tržištu rada - Galić, Branka, sociolog (2011)
U tekstu je riječ o suvremenim procesima rodnih nejednakosti na tržištu rada, feminizaciji zanimanja i profesija, horizontalnoj i vertikalnoj segregacija rada i zaposlenja, te podjelama rodnih uloga i radnog vremena u neoliberalnoj globalnoj ekonomiji koje svjedoče o dramatičnim promjenama koje se odvijaju u organizaciji i strukturi radnih i obiteljskih obrazaca života.
Projekt MZOS
HRV