Towards the Present Age. Literature - Nemec, Krešimir (Array, 1999)
Članak daje pregled djela hrvatske književnosti 19. i 20. stoljeća u kojima se tematizira religiozna problematika ili eksploatiraju biblijske teme (Preradović Mažuranić, Kranjčević, Krleža, Šop i dr.).