Nätverksberättande i samtida film och litteratur - Tomić, Janica (2011)
Uppsatsen visar att nätverksberättandet, som sedan det tidiga 90-talet ökat i popularitet inom filmen på global nivå, även fått stort genomslag inom den samtida nordiska filmen, i synnerhet den svenska. I texten står filmiskt nätverksberättande i centrum, men även exempel på fenomenet inom litteraturen lyfts fram. I uppsatsen beskrivs nätverksberättandets utveckling och den mångfald och heterogenitet, som präglar nätverksfilmen idag, lyfts fram som en viktig aspekt för forskningen att uppmärksamma.
Projekt MZOS
ENG