Povijest hrvatskoga kazališta u hvarskim priopćenjima Nikole Batušića - Senker, Boris (Array, 2012)
U radu se prikazuju priopćenja koja je na znanstvenim skupovima Dani Hvarskoga kazališta podnosio teatrolog Nikola Batušić. Iz njihova se sadržaja izvode tri zaključka: (1) da su hvarska priopćenja okosnica svih Batušićevih znanstvenih knjiga od sredine 1970-ih ; (2) da su glavna područja njegova interesa Marin Držić, barokno kazalište, kajkavska drama Branko Gavella i Miroslav Krleža ; (3) da se u priopćenjima može zamijetiti odmak od pozicije povjesničara kazališta prema poziciji dramatologa. Rad ima sažetak na engleskom jeziku.