Crkva sv. Marije na otoku Mljetu - Ivana Tomas (Array, 2012)
Autorica u radu iznosi dosadašnje rezultate istraživanja romaničke crkve sv. Marije na otoku Mljetu i ukazuje na niz otvorenih pitanja u interpretaciji njezine arhitekture, napose graditeljskih etapa predvorja i zvonika te arhitektonske plastike.