Barakovićev san - Pavličić, Pavao (Array, 2012)
Rad analizira strukturu i značenje sna u devetom pjevanju Vile Slovinke. To je pjevanje ključ za semantiku Barakovićeva djela. Višestruka semantizacija teme sna potvrđuje Barakovićevu poetsku orijentaciju kao manirističku.