Vrhunac srednjovjekovnog razvoja - Grgin, Borislav (Array, 2012)
U radu se na sintetski način obrađuje zagrebačka povijest u 14. i 15. stoljeću. Analizira se razvoj društva, gospodarstva, kulture i političkih odnosa, kako na lokalnoj tako i na razini kraljevstva. Posebna se pozornost posvetila i svakodnevnom životu onovremenih Zagrepčana.