Na vratima 20. stoljeća - Grijak, Zoran (Array, 2012)
U prilogu je istražena povijest Zagreba u razdoblju od 1882. do 1918. godine. Prilog se bavi demografijom, političkim događanjima u gradu u sklopu opće hrvatske povijesti. Poseban naglasak stavljen je na probleme u rastu i razvoju grada, kao i kulturni život i organiziranje ključnih kulturnih institucija grada Zagreba i Hrvatske.