O pouzdanosti osmanskih katastarskih popisa - Moačanin, Nenad (Array, 2011)
U pet točaka raspravlja se o ograničenoj pouzdanosti i upotrebljivosti osmanskih katastarskih popisa. Ispituje se kako se preko brojčanih podataka i različitih poreznih stavki mogu otkriti "skrivene" stvarne društvene i gospodarske prilike.