Ukrains'ka inteligencija і rozvytok horvats'koi ukrainistyky (perša polovyna ХХ stolittja) - Paščenko, Jevgenij (2010)
Sagledana je uloga ukrajinskih intelektualaca u poticanju proučavanja ukrajinskog jezika i književnosti u Hrvatskoj kao značajno razdoblje razvoja hrvatske ukrajinistike
ukrajinski