Enrico Trolis. Plažni objekt - Galjer, Jasna (Array, 2007)
Tekst objavljen u okviru registra najznačajnijih djela moderne arhitekture u Hrvatskoj. S obzirom da je riječ o arhitektu koji je jedan od protagonista arhitektonske scene u Puli tridesetih godina 20. stoljeća, koju obilježavaju utjecaji talijanskog racionalizma, ta je produkcija ostala izvan interesa dosadašnjih povijesnih istraživanja. Razdoblje do 1946. godine kada Trolis kontinuirano djeluje u Puli, najplodniji je i ujedno najkontroverzniji period u njegovom opusu, unutra kojega je plažni objekt izveden za pulsko kupalište na Stoji najkvalitetnije ostvarenje.