Glazba sfera. O pjesmi "Beethoven" Nikolaja Zabolockoga - Užarević, Josip (Array, 2012)
Pjesma Nikolaja Zabolockoga "Beethoven" svjevrsna je filozofija glazbe izražena lirskim sredstvima. Imajući na umu Beethovenovu "Devetu simfoniju", Zabolockij vidi glazbu kao duhovno-stvaralačko i dinamičko popunjavanje prostora (svijeta) - od zemaljske prirodne sfere do kozmičkih prostora (musica mundana).