"Slatki život" frazeologije - Hrnjak, Anita (2013)
U članku se analiziraju hrvatski i ruski frazemi sa slasticom kao komponentom. Većina takvih frazema utemeljena je na procesu poistovjećivanja slatkoga s onim što kod čovjeka stvara izuzetnu ugodu te kao komponenta frazemima daju pozitivnu konotaciju. Ipak, asketski elementi kršćanskog morala utječu na neke od analiziranih frazema koji se u upotrebi koriste uz ironijski prizvuk.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV