Etnografije hrvatskih radnih migrantica u Münchenu: važnost razvijanja društvenih mreža, novih osobnih znanja i vještina - Lončar, Sanja, etnologinja (Array, 2013)
U radu se tematizira svakodnevica hrvatskih radnih migrantica koje u Münchenu rade kućanske poslove. Autorica opisuje način njihovog uključivanja u ovo neformalno tržište rada, snalaženje u novoj životnoj i radnoj sredini te održavanje odnosa s domovinom. Ukazuje na važnost koju pritom ima razvijanje (transnacionalnih) društvenih mreža te osobnih znanja i vještina. Rad ukazuje na potrebu propitivanja stereotipnih slika o hrvatskim radnicima i radu u Njemačkoj.