Koncept ljepote i rodni stereotipi u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji - Hrnjak, Anita (Array, 2013)
U radu se analizira način na koji se u frazeologiji konceptualizira ljepota čovjeka općenito, ali i svakog od spolova ponaosob. Pritom se ističe važnost utjecaja rodnih stereotipa na frazeološku razinu jezika zbog kojih dolazi do rodnih asimetrija u konceptualizaciji ljepote žena i muškaraca.