O pjesničkoj čakavštini ili obo pisniciman dalmatinskin - Sesar, Dubravka (Array, 2013)
U kontekstu rasprave o distinkcijama - književni : standardni jezik, standardni jezik : nestandardni idiomi, općenacionalno : regionalno - ovaj se prilog posebno bavi suvremenim hrvatskim pjesništvom na srednjodalmatinskoj čakavštini. Brani tezu da ono po svojim umjetničkim vrijednostima pripada nacionalnoj književnosti jednako kao i ono pisano standardnim jezikom, a jezično svjedoči o vitalnosti povijesne trojednosti hrvatskoga jezika.