O jednačenju po zvučnosti u hrvatskom i slovačkom jeziku - Čagalj, Ivana (2013)
U radu se uspoređuje jedno od najčešćih fonotaktičkih ograničenja u hrvatskom i slovačkom jeziku – jednačenje po zvučnosti. Kontrastivno se opisuju parovi šumnika korelacije po zvučnosti, pri čemu se posebna pozornost posvećuje specifičnostima fonetsko-fonoloških inventara dvaju slavenskih jezika, osobito interferenciji podložnim glasovima. Jednačenje po zvučnosti analizira se prema obliku i položaju te se uspoređuje primjena fonološkoga i morfonološkoga pravopisnoga principa u bilježenju glasničkih preinaka na morfemskim granicama unutar leksičkih riječi.
Projekt MZOS
HRV