Odnos prestižnih profesija i društva u 19. stoljeću na primjeru Franje Račkog, Stojana Novakovića i Baltazara Bogišića - Janković, Branimir (2012)
Autor u sklopu pristupa socijalne, kulturne i komparativne historije, kao i u kontekstu istraživanja inozemnih povjesničara o razvoju društva u 19. stoljeću, analizira korespondencije Rački - Bogišić i Novaković - Bogišić. U analizi predočava njihove poglede na vlastito društvo, svoju profesiju i njezinu društvenu ulogu u drugoj polovici 19. stoljeća i na prijelazu 19. u 20. stoljeće.
Projekt MZOS
HRV