Translatološke realizacije dijalektnih frazema - Kurtović Budja, Ivana; Vidović Bolt, Ivana (2013)
U radu su predstavljeni dijalektni frazemi ekscerpirani iz hrvatskih književnih djela i prevedenih na poljski jezik. Opisane su i strategije prevođenja frazema s obzirom na specifičnost dijalektnih desemantiziranih sveza.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV