Biblioterapija i terapijsko obrađivanje knjiženih tekstova - Keresteš, Gordana (Array, 1996)
U radu su opisani biblioterapija i terapijsko obrađivanje literarnih tekstova kao tehnike prikladne za ublažavanje mogućih štetnih učinaka ratnih stresova na djecu. Objašnjene su razlike između biblioterapije i terapijskog obrađivanja tekstova te su detaljno prikazani koraci terapijskog obrađivanja književnih tekstova i opisani mogući pozitivni učinci te tehnike na smanjenje emocionalne napetosti i razvijanje mehanizama suočavanja sa stresom kod djece. Također su dani savjeti za uspješno obrađivanje književnih tekstova.