Slavonski folklor i pučki igrokaz: jedno moguće (metodološko) susretište - Čale-Feldman, Lada (Array, 1997)
Dekorativna zadaća koju folklor preuzima u slavonskoj pučkoj dramatici ishodi, ovdje se predpostavlja, iz istog svjetonazora iz kojeg ishodi i dramaturško-predstavljačka redukcija kojoj se izvrgavaju ženski likovi, gotovo redovito percipirani kao prijetnja stabilnosti mogućih svjetova u kojima se javljaju. Nasuprot tome, predstavljački oblici slavonskog folklora koje pučka dramatika bez iznimke prešućuje, upravo su oblici u kojima žene igraju bilo ravnopravnu bilo čak premoćnu ulogu.