Novije hrvatske, češke, poljske i poljske i ruske sintakse u kontekstu pripadnih gramatičkih tradicija - Sesar, Dubravka (Array, 1997)
U članku se uspoređuje hrvatska gramatikološka tradicija s češkom, poljskom i ruskom. U tome se kontekstu, na primjerima obrade sintagme, analiziraju suvremene sintakse spomenutih jezika.