O mjestu i ulozi krilatica u frazeološkim rječnicima - Sesar, Dubravka (Array, 1997)
Članak se bavi pitanjem određenja i mogućnošću klasifikacije tvz. riječi s obzirom na njihove idiomatsko frazeološke posebnosti i civilizacijske značajke slavenskih jezika koji se uspoređuju.Posebna se pozornost posvećuje odnosu pojedinih slavenskih jezika prema tome kulturološki značajnome jezičnom i književnom korpusu.