Frazeologija suvremenih bračkih čakavskih pjesnika - Menac, Antica; Menac-Mihalić, Mira (1998)
Frazeologija koju upotrebljavaju suvremeni čakavski pjesnici s otoka Brača analizira se s gledišta strukture i podrijetla. To je frazeologija otvorenog tipa, koja se obnavlja jedinicama iz različitih izvora. Posuđeni elemeti potpuno su se adaptirali čakavskom fonološkom i morfološkom sustavu. and origin. It is a phraseology of an open type, renewed by units from different sources. In the past it borrowed a considerable number of phraseological elements from the Venetian dialect. It has constantly taken over phraseological elements from the Croatian literary language. All borrowed elements are completely adapted to the Čakavian phonological and morphological systems.
Projekt MZOS
HRV