Koliko govor smeta ruci ? - Mildner, Vesna (Array, 1998)
Svrha je rada bila istražiti odnos motorike i govora. Istraživanje je provedeno na uzorku desnorukih ispitanica podijeljenih u tri grupe s obziron na vrstu zadatka. Motorički se zadatak sastojao od umetanja štapića u otvore na stalku prema određenom rasporedu. Provođen je naizmjenično lijevom i desnom rukom. Verbalni su se zadaci sastojali (1) od ponavljanja logatoma (kombinacija okluziv + a) i (2) od pričanja dječjih priča. Kontrolna je skupina imala samo motorički zadatak. Od dviju skupina s kombiniranim zadacima jedna je imala kombinaciju motoričkog zadatka i verbalnog zadatka (1), a druga kombinaciju morotičkog zadatka i verbalnog zadatka (2).