Hrvatska dobrovolja (napitnice, zdravice, popijevke) - Botica, Stipe (Array, 1998)
Autor je istražio, obradio i stručno valorizirao tekstove hrvatskih napitnica, zdravica, i popijevaka - Franjo Fancev ih je nazvao "hrvatska dobrovolja" - od Frana Krste Frankopana pa do ilirizma. I noviji zapisi potvrđuju kontinuitet ove vrste usmenog pjesništva.