Kiep kühl änd bie peischent! - O reformi njemačkoga pravopisa - Piškorec, Velimir (Array, 1998)
Najnovija reforma njemačkoga pravopisa podijelila je Njemačku na dva gotovo neprijateljska tabora - zagovornike reforme i njezine protivnike. Predlagači i zagovornici tvrde kako je riječ o pojednostavljenju njemačkoga pravopisa. Protivnici reforme upozoravaju na niz nedosljednosti u novim pravopisnim pravilima i tvrde da takva reforma unosi samo zbrku u ionako zamršen njemački pravopis, napose kada su u pitanju tuđice, veliko i malo početno slovo ili pak sastavljeno ili rastavljeno pisanje riječi. Osim osnovnih odrednica reforme prikazuju se najvažniji argumenti koji se navode u raspravama o reformi. Kao izvori korišteni su znanstveni i publicistički tekstovi te podaci s Interneta.